Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.

Located in the Mesa area of Palm Springs, this 1,937 sf house was originally designed by Hugh Kaptur in 1959. Named “On the Rocks” by the current owners, the house is nestled into the mountainside and perched on a dramatic rock outcropping providing panoramic mountain and valley views.

The program called for updating all the building systems, creating a second master suite, redoing the pool, and adding a guest house. The design concept was to respect the original house and make a clear demarcation of the new construction from the old. This concept was achieved by contrasting the existing light post and beam structure with new additions conceived as solid volumes clad in dark cold rolled steel panels. The new additions contain the updated service spaces- bathrooms, closets, storage, mechanical, and kitchen – which left the original Kaptur spaces intact.

The new guest house was aligned with the hillside rather than the axis of the house which framed alternate views and provided more privacy. Walls of stacking and pocketing glass doors connect the indoors to the outdoors and the main living area cantilevers off a steel volume in two directions giving the illusion of a floating space.